Skrivbord till Carolina

image

Jag har flyttat om på tjejen rum. Visste inte vad hon skulle tycka, men tack och lov är hon helnöjd. Imorgon ska jag hämta tapetprover, för även om hon tycker nallarna är “snygga” så vill hon gärna ha tips på alternativ… ljus i vitt och ljusblått skulle vara fint mot röda detaljer och vita möbler.

Knytkalas

image

Uppmuntrad av Weronica på bloggen “En mammas dag” knyter jag sk vänskapsband av mammas broderigarner. Slutresultatet kommer senare här. C vill också ha ett med pärlor.

Hallon

image

Idag på morgonen har vi plockat vildhallon och nu kokar vi sylt. Syften ska användas till hallongrottor som vi bakar i eftermiddag.

Efter lunch åker vi till Stöde marknad, sen en tur om lokala “skrothandlaren” för att leta en begagnad cykel åt Simon. Han har växt ur sin gamla sommarcykel här på Raholmen.

Simons önskningar inför födelsedagen

Lego: star wars republic fregatt 7964.
Bok: författare Angie Sage, bok 3 om Septimus Heap.
Biobiljetter.
Lego games: Ninjago, sällskapsspel.
Böcker om Lasse och Maja som har en detektivbyrå.
Lego pirates of the caribbean: Kvarnen 4183.
Böckerna där Mulle Meck bygger bil, båt, flyg.
Spiderwick 3 och 4, författare Holly Black.

Det kommer mera.

Härlig fredag

Med en hel semestervecka kvar gör det inget att vi idag har mulet och lite svalare på Raholmen. På förmiddagen sprang barnen av.sig i Drakborgen. På eftermiddagen har vi varit på.en hallon- och postpromenad.

Snart får vi middag, kycklingen i ugnen luktar gott! Sen traditionell fredagsfilm med chips och äpplejuice.

Imorgon fm ska vi kolla in lokala loppisen.

Havet

24 grader varmt idag (i vattnet) så då kan man verkligen båda, inte bara doppa sig. Stora vågor när vi rodde gummibåten till flytbryggan, men det vara bara roligt.

Nu står jag och skär grönt till pastasalladen som ska bli middag tillsammans med gillade fläskfilé.