Ursäkta svenskan!

Stavningsprogrammet på min mobil är lite för ivrigt. Det byter ut helt normala ord mot andra som kanske inte passar in i sammanhanget, som Pastej som blev “Måste” i inköpslistan till maken. Och annat konstigt i förra inlägget.

Men jag är fortfarande sjuk så det blev inga skridskopiruetter idag. Ska hålla mig hemma imorgon också. Men Simon är piggare, det är skönt. Då kanske det går över snabbt för mig med.

Skickat från min HTC

Nu är jag sjuk

Influensa tror jag. Tack o lov här Simon ingen feber längre. Nu ska jag lägga mitt sjuåriga huvud på kudden och lyssna på familjens frukostsamtal.

Och jag som ville åka skridskor idag…

Skickat från min HTC

Sjuk…

Lilla stora Simon är sjuk. Febervarm och trött med snor och hosta. Tråkigt, han som vunnit biljetter till förhandsvisning av nya Disneyfilmen Trassel. Visningen är imorgon, och vi hade tänkt att åka skridskor med vänner efteråt.(jag ska också åka skridskor, har köpt ett nytt par idag i tidig födelsedagspresent).

Det blir som det blir, kanske vill Caro gå på bio.

Ikväll blir det tortellinigratäng och Tingelingfilm.

Skickat från min HTC

Något att se fram emot?

Nya och gamla tv-serier som snart startar.

Sherlock, BBC-produktion baserad på böckerna men placerad i nutid. SVT 1 söndag 21.00.

The Good Wife. Hoppas hoppas TV4 köpt in säsong 2.

The Event. Sci-fi, Arkiv X-stil. Åter till Svt i slutet på februari.

Big Love. Möt Bill, polygamist och varuhus-vd. Lever i det fördolda med sina 3 fruar och massor av barn. Här gått några säsonger på svt, men finns att köpa på cdon.se till exempel. Skruvat och vardagsnära med hjärta!

Vad gillar du för serier?

Tisdagens tips

Caro fick ögoninflammation i söndags så hon har varit hemma några dagar. Pigg som en mört idag, och då hon stod över måndagens simskola så hade vi egen simskola idag på Fyrishov hon och jag. Hoppade från kanten och simmade med flytpuffar. Spanade på en sköld att fästa Baddaren-märket på när simskolan är klar. Jag köpte (äntligen) ny baddräkt.

Dagens tips:

The duchess (film)
Den sanna berättelsen om den vackra och glamorösa Georgina Spencer, en av 1700-talets mest inflytelserika kvinnor. Hon var (olyckligt) gift med hertigen av Devonshire och umgicks med ministrar och prinsar. Hon blev en modeikon, kärleksfull mor men framför allt en slug politisk aktör och folkets älskling. Men Georgianas kärleksliv var komplicerat. Hon hade ett förhållande med sin barndomskärlek Earl Grey samtidigt som maken levde öppet tillsammans med hennes bästa väninna Lady Bess. Kostymdrama av bästa sorten och ett mycket gripande kvinnoöde.

Ny duschmatta
När bytte du duschmatta senast? HM Home har en till bra pris och med rätta budskapet!

Köttfärslimpa
Jättegott med pressad potatis och små gröna ärtor!
Bilden har jag lånat från coop.se, där finns ett bra recept.

Vårkänslor!

Skridskopremiär för Simon, Caro och Jonas idag söndag. 5 gr kallt och sol. Nu ska vi laga egna hamburgare till lunch. Igår var vi på bio allihop; Jonas och Caro och Katie på “Var inte rädd långa farbrorn” och jag och Simon på “Dumma mig”.

Vårfågel

En fågel sjöng en stump utanför fönstret nyss. Vi ska helg-handla och gå till skridskobanan idag. Imorgon ska Simon på lasergame-kalas. Han har varit hemma från skolan torsdag och fredag med snuva.

Hoppas ni får en bra helg! Kram m

Body shop, nu på Åhléns!

Läser i Åhlens klubbmagasin på webben att Body shops produkter ska börja säljas hos Åhlens. Hoppas mitt varuhus tar in märket. För att fira säljer man Body butter + Scrub för 295 kr.

Jag här bara hört gott om produkterna men inte provat själv. Nu slår jag till, ska bara välja doft… Jag brukar handla smink, schampo osv på Åhlens, klubbmedlemskapet ger rabatter då och då.

Dessutom gillar jag varuhus, allt på ett ställe liksom.

Bild från Åhléns.

Min tur!

Jag bor på hotell inatt. Clarion Sign vid Bantorget, sthlm. Möte i 2 dagar med de andra 6 i fackklubbens styrelse. Vi brukar ha roligt tillsammans, så blir det säkert nu också. Men det är jag som har planerat dagarna, jag hoppas det blir bra.

Vi ska utvärdera 2010 och planera för 2011 års verksamhet. Vad har vi lärt oss, vad vill vi lämna över till den ny-gamla styrelsen som tar över efter årsmötet.

Skickat från min HTC

Det blir inte som man tänkt

Dagens middag blir soppa med pasta, skinka och grönsaker. Grönsakerna skulle ha rostats i ugnen förra veckan, men så blev det inte. Då jag hade förberett med att hacka och blanda med olja och kryddor så slängde jag allt i en kastrull och lät det puttra en halvtimme till ratatouille.

Nu tinar jag upp röran med vatten, kycklingbuljong, kokar pastaskruvar däri och toppar med skinka och brödkrutonger.

Skickat från min HTC