Söndag 21 november

Idag har min pappa födelsedag! Vi ska ringa och sjunga på Skype snart.

Hurra hurra hurra hurra!

Veckan har varit full med jobb och fläng hit och dit. I fredags var jag på tredje besöket till huvudstaden, med för högklackade skor och för tunn jacka. Mobilens batteri tog slut strax före hemgång. Fick betala kontant på bussen, halta till skola och förskola. Väl hemma var jag iskall, med magont och värkande fötter. Försökte tina upp  mig i badet men kände mig mer och mer eländig och sjuk. Låg i sängen större delen av fredagskvällen och lördagen. Nu mår jag bra, trött i huvudet bara.

Idag tog jag en sväng till Ikea. Tyget i nedanstående post var fint, men lite stormönstrat. Kanske jag åker tillbaka och köper en meter och syr kuddar av. De matchande tabletterna jag sett på webben fanns inte på vårt varuhus, men den fina röda brickan fick följa med hem, liksom en 100-pack värmeljus. En vanlig kväll går det åt 6-8 ljus här hemma.

Bild från www.ikea.com.se

/Maria

Jultextil

IKEA har flera fina saker i julserien i år. Jag har bara spanat på deras Web hittills. Kanske dags för ett besök i varuhuset imorgon. Skulle vilja ha kuddar i det här tyget. Skickat från min HTC

Jag vill också

Ha tid att göra fina collage som “En-mammas-dag-Helena och Weronica. Titta, njut och inspireras, länkar finns till höger. Men med det innehåll livet har just nu orkar jag inte utan somnar i soffan… På jullovet kanske. Tempot måste dämpas. Kram Maria, särskilt till min nya systerson.

Skickat från min HTC

Tips tisdag 16 november

Så här ser jordärtskockor ut!

Jool’s favoritgryta med salvia, morötter och jordärtskockor

En god gryta som sköter sig själv i ugnen. Passa bara så att det inte blir för torrt, det beror lite på hur mycket av vätskan som sugs upp i grönsakerna. Kolla efter 2,5 timme och tillsätt ev. mer vin/buljong. Se till att locket ligger tätt mot grytan. Det är också gott att skala några jordärtskockor, dela i mindre bitar och koka med skalad potatis. Mosa sedan ihop med lite salt, mjölk och en smörklick!

  • Sage = salvia
  • Parsnip = palsternacka
  • Butternut squash = vanlig grön squash
  • Artichokes = jordärtskockor

Bästa bullarnahär är receptet!

Sista tipset är en ny bok: Angelologi: Änglarna tecken av Danielle Trussoni. Har inte läst den själv, men önskar den i julklapp.

Snuvan har återvänt

Usch, precis när jag kände mig frisk blev jag snuvig igen. Går här och sprayar, tung i huvudet och tycker synd om mig själv. Unnar mig att åka buss till och från jobbet. Att cykla i snömodden är förenat med livsfara, och gå hinner jag oftast inte med.Egen liten bil drömmer jag om…

Imorse var jag sämsta mamman. Trött efter att ha sovit dåligt med täppt näsa. Irriterad över att jag blir sjuk igen när jag har fullt upp. Bråkade på C som inte ville klä på sig eller äta smörgås. Smällde i dörrar. Jag fick välja mellan att få i dottern en smörgås och att fräscha till mig själv. Därför stod jag vid spegeln på jobbet och försökte snygga till mig innan arbetskamraterna skulle komma. Jag har back-up-smink i en byrålåda just för sådana mornar…

Tips tisdag 9 nov

Dags att köpa och plantera amaryllislökar om du vill ha blommor till jul. Röda eller vita, vad väljer du?

Bild från bloggen Liljor och tulpaner

Www.brandos.se har stort utbud av barnskor i många märken. Toppen om man hittar något bra men det saknas rätt storlek i vanliga skobutiken. Fraktfritt!

Ikea har tagit fram en liten serie vinglas med fin form och jättebra pris; 19 kr st. Rödvinsglaset finns i två varianter och så champagne- och vitvinsglas.

Glasserien "Hederlig", bild från ikea.se

/Maria

Veckan som gick

..var inte en standardvecka. Kanske därför som den kändes ganska lång? Barnen var borta på höstlov, hemmet var tyst. Sedan ledigt på Alnön på fredag, lördag, söndag. Men det var en bra vecka, jag tror barnen behövde en paus från skola/dagis-rejset. Jag skulle också vilja ha höstlov från jobbet! Åka till Stockholm kanske, laga goda grytor, promenera i solen. Imorgon kommer snön hälsar SMHI. S och C kommer bli glada! Jag kommer för säkerhets skull inte ta cykeln imorgon.