Midsommar

Några sena bilder från midsommarfirandet vid Hammarskogs herrgård.

Bästa kompisarna C o K

Brorsan är med

...men glömde några av tänderna hemma!

Somrig med blomsterkrans

Vi hade en väldigt trevlig dag på Hammarskog. Mycket folk, klassisk dans kring stången, fiskdamm och kaffe i pappmugg.

Mamma jag har en present till dig!

Blunda, jag räknar till tre, sen får du titta! Ett nytt halsband har jag fått idag, C gjorde på förskolan. Har du en tjej eller kille hemma som gillar att pyssla, kolla på www.panduro.se, där finns allt möjligt, även pärlor i snygga kombinationer som kan locka en mamma till pysselstund.

Pärlor och väska i ett, kan det bli bättre?

Dröm 2011

…är en sommarstuga för familjen. Det känns verkligen som det är dags nu! Alla är engagerade och har önskemål om drömhuset, önskemål som visserligen spretar åt olika håll men som visar på att vi har olika förväntningar. C vill ha lekstuga med dörr (mycket viktigt), grönsaksland och hoppmatta. S vill ha sängar för kompisarna som ska sova över och en tv/playstation så man kan spela spel om det är dåligt väder. Mina drömmar handlar om en känsla av ett annat slags liv än livet i staden. Behov av omväxling och enkelhet. En plats att odla på, vara kreativ och konstruktiv. Använda kroppen till att klippa gräs, gunga, springa, gräva, cykla, simma.

Vindspel av bestick och pärlor

Jag ska redan i morgon dag köpa en ny pärm. En pärm att fylla med idéer om ett sommarhus. Avslutar med en härlig bild från Me and Alice.

Före

Här är Före-bilderna som beskriver projektet “Uppdatering av barnens rum”. Det är egentligen inte äkta “före”-bilder utan mera “äntligen har vi kommit igång”-bilder. Men det blir något att jämföra med när vi kan visa resultatet.

Simons vägg

Simons arbetsvägg

Carolinas byrå och spis

Hylla och stereo

Nytt märke!

S klarade Hajen Brons idag! Provet består av att simma 100 m på djupt vatten. På vägen  hem räknade han till alla bra saker med dagen; Aikidoträning – första gången, det var jättekul, lördagsgodis, rekordtid i vattenrutschbanan på Fyrishov, klarade märket, pizza till middag, träffade två kompisar på badet.

Bild från simbutiken.se

Hur ska man kunna välja

när så mycket fina kläder finns några klick bort? Några favoriter från Bonaparte, katalogen kom igår.

Fin mössa, härliga byxor.

Toppen till höger är jättesöt, med liten puffärm

Klänningen är mörkblå i botten

Hurra för skolan!

S var så nöjd och glad när han minglade runt i morgonkaoset på första skoldagen. Inte behövde han hålla mamma i handen inte även om mamma kanske ville hålla S… Jag var cool och lämnade honom som om det var vilken dag som helst.

På eftermiddagen när jag kom för att hämta på utsatt tid blev det sura miner som så ofta förrut. “Varför kommer du så tidigt, jag har ju inte hunnit leka nånting!” Lekplaner hade gjorts upp lite löst med kompisar till höger och vänster. Det är härligt att han är så trygg, vi är glada att han får möjlighet att vara på en riktigt bra skola.

Ett annat hösttecken är rabattkupongerna från klädkedjorna. Klok som en bok samlar jag dem i en liten plastficka i min kalender och planerar hur jag bäst ska dra fördel av procentavdrag och andra erbjudanden. Det finns en särskild fröjd över detta att planera, inte bara för nya inköp utan även för hur det som barnen växt ut kan komma till användning hos någon annan familj. Kanske ska jag prova att sälja själv på Fyrisparks barnloppis någon helg? Att ha ett loppisbord med en kompis är väldigt kul. En kaffetermos och en godispåse, genomtänkt “skyltning” och sedan kan man dra in några välbehövliga hundralappar.

Ordningen återställs

Återstoden av sommarlovet kan nu räknas i timmar. Jag ser fram emot vardaglig ordning. Har tagit ledigt två dagar med barnen för att vi tillsammans skulle uppgradera deras rum. Men mannen tog bilen, den enda vi har, till jobbet idag. Så vi planerar om, det blir cykelutflykt, lunch på stan och nya gympaskor istället för skrivbord, bokhyllor och klädskåp idag.

Tre härliga tidningar låg och väntade på mig när vi kom hem från Alnön igår. För höstlig matinspiration kan jag rekommendera senaste numret av Lantliv Mat & Vin. Snabb pasta för vardagskvällarna, härliga lammrecept, mustiga efterrätter som tarte Tatin och chokladtårta med körsbär.

Tankarna på jobbet håller jag med viss ansträngning borta tills på onsdag morgon när det inte går längre…

Badväder

Igår sken solen åter på Raholmen. 22 grader i vattnet. S och morfar slipade och tvättade min gamla jolle, tanken är att få den i sjön igen. Vi badade, rodde gummibåt, fiskade spigg och plockade hallon och blåbär. På bären kokade vi sylt.

Badviken på Raholmen

Badviken på Raholmen

Spigg i hink

Spigg i hink

Till lunch åt vi kräm och tortanto, bröd fyllt med röd pesto, skinka, ost och basilika. Till middag blev det klyftpotatis, grillade korvar, cole slaw och sallad. Glasspinne till efterrätt! Spiggen var slöa i det varma vattnet, de fick komma tillbaka till havet lagom till sängdags.