Tisdagens tips

Caro fick ögoninflammation i söndags så hon har varit hemma några dagar. Pigg som en mört idag, och då hon stod över måndagens simskola så hade vi egen simskola idag på Fyrishov hon och jag. Hoppade från kanten och simmade med flytpuffar. Spanade på en sköld att fästa Baddaren-märket på när simskolan är klar. Jag köpte (äntligen) ny baddräkt.

Dagens tips:

The duchess (film)
Den sanna berättelsen om den vackra och glamorösa Georgina Spencer, en av 1700-talets mest inflytelserika kvinnor. Hon var (olyckligt) gift med hertigen av Devonshire och umgicks med ministrar och prinsar. Hon blev en modeikon, kärleksfull mor men framför allt en slug politisk aktör och folkets älskling. Men Georgianas kärleksliv var komplicerat. Hon hade ett förhållande med sin barndomskärlek Earl Grey samtidigt som maken levde öppet tillsammans med hennes bästa väninna Lady Bess. Kostymdrama av bästa sorten och ett mycket gripande kvinnoöde.

Ny duschmatta
När bytte du duschmatta senast? HM Home har en till bra pris och med rätta budskapet!

Köttfärslimpa
Jättegott med pressad potatis och små gröna ärtor!
Bilden har jag lånat från coop.se, där finns ett bra recept.

Efterrätt

Ska fylla minipajerna med citronkräm och hallon/jordgubbar. Recept från Laga lätt, senaste numret. Uppdatering: Ingen orkade efterrätt efter middagen som bestod av hemmagjorda hamburgare. Pajskalen åkte in i frysen och bären kokade jag sylt på. Jag hittade jättebra pajformar på Åhlens, små med lös botten som gjorde det enkelt att lossa pajskalet från formen.

Ordningen återställs

Återstoden av sommarlovet kan nu räknas i timmar. Jag ser fram emot vardaglig ordning. Har tagit ledigt två dagar med barnen för att vi tillsammans skulle uppgradera deras rum. Men mannen tog bilen, den enda vi har, till jobbet idag. Så vi planerar om, det blir cykelutflykt, lunch på stan och nya gympaskor istället för skrivbord, bokhyllor och klädskåp idag.

Tre härliga tidningar låg och väntade på mig när vi kom hem från Alnön igår. För höstlig matinspiration kan jag rekommendera senaste numret av Lantliv Mat & Vin. Snabb pasta för vardagskvällarna, härliga lammrecept, mustiga efterrätter som tarte Tatin och chokladtårta med körsbär.

Tankarna på jobbet håller jag med viss ansträngning borta tills på onsdag morgon när det inte går längre…

Badväder

Igår sken solen åter på Raholmen. 22 grader i vattnet. S och morfar slipade och tvättade min gamla jolle, tanken är att få den i sjön igen. Vi badade, rodde gummibåt, fiskade spigg och plockade hallon och blåbär. På bären kokade vi sylt.

Badviken på Raholmen

Badviken på Raholmen

Spigg i hink

Spigg i hink

Till lunch åt vi kräm och tortanto, bröd fyllt med röd pesto, skinka, ost och basilika. Till middag blev det klyftpotatis, grillade korvar, cole slaw och sallad. Glasspinne till efterrätt! Spiggen var slöa i det varma vattnet, de fick komma tillbaka till havet lagom till sängdags.