Skrivbord till Carolina

image

Jag har flyttat om på tjejen rum. Visste inte vad hon skulle tycka, men tack och lov är hon helnöjd. Imorgon ska jag hämta tapetprover, för även om hon tycker nallarna är “snygga” så vill hon gärna ha tips på alternativ… ljus i vitt och ljusblått skulle vara fint mot röda detaljer och vita möbler.

Före

Här är Före-bilderna som beskriver projektet “Uppdatering av barnens rum”. Det är egentligen inte äkta “före”-bilder utan mera “äntligen har vi kommit igång”-bilder. Men det blir något att jämföra med när vi kan visa resultatet.

Simons vägg

Simons arbetsvägg

Carolinas byrå och spis

Hylla och stereo

Måste man äta också?

Lavendelknippe

Härlig lavendel

…men det är SÅ tråkigt att äta själv. När jag hade städat ur vitrinskåpet vid matplatsen från gamla smulor, ljuslyktor vi aldrig tänder och tusen miljoner små klippta pappersbitar som en gång var ett av Cs projekt blev jag sällskapssjuk. Det löstes genom en tur till köpcentrumet. Åhlens är en trevlig affär. De har mycket snyggt och praktiskt till bra priser, och jag gillar när man kan köpa bakformar, strumpbyxor och en pocketbok på samma ställe. Till skåpet köpte jag två korgar med klädd insida. Nu ligger där barnens alla pysselböcker i den större korgen, och stearinljus i den mindre. Skåpet ser genast prydligare ut. Jag köpte också en fin lavendelplanta att sätta på balkongen. Hoppas vinden kommer ta med sig doften in.

Nu är jag själv

Dagarna tills lördag när jag återförenas med familjen känns långa. Jag blir nästan handlingsförlamad av så mycket ensam-tid. Surfar runt bland gamla favoriter och gör ingenting en stund. Snart ska jag börja röja på barnens rum. Det behöver städas och jag ska försöka komma till skott med en uppdatering av deras förvaringsmöbler. S behöver ett större skrivbord med plats för en kompis. C har växt ur Trofast-möblemanget från IKEA och har andra behov och mer småsaker. Tänkte att hon skulle få ett fint klädskåp till klänningarna, med plats för små och stora lådor.

Skåp Hensvik, bild från ikea.com