Paket med posten

Idag cyklade C från förskolan till gympan, gympade 45 minuter och cyklade sedan hem igen, via Konsum där vi hämtade ett paket. Sen åt hon 3 fiskpinnar, en macka, en potatis och en massa morotsbitar. Det här var i paketet!

Bild från Pomp De Lux

Coola brallor till Simon. Han gillar när det hänger lite. Fick ett par jeans i samma modell.

Bild från Pomp De LuxFin somrig tunika till Caro. Lång som en klänning just nu. Smalrandig i vitt och ljusblått, superfräscht!Bild från Pomp De Lux

Baströja i mönstervävd trikå, ljust grå-blå med små knappar vid ärmslutet. Rean på Pomp (i juni tror jag) är kort och jättebra, jag har gjort en önskelista med allt man kan behöva till sommaren så jag är redo när det är dags.

Förra helgen lyckades vi köpa 3 par vårskor till barnen, men vi gjorde värsta nybörjarmisstaget och försökte få dem att prova skor precis före lunch. Alla blev sura på alla kan jag säga. Vid helgens loppis på Simons skola hoppas jag få ihop stålar till ett par kängor och en skaljacka till Caro.

Snuvan har återvänt

Usch, precis när jag kände mig frisk blev jag snuvig igen. Går här och sprayar, tung i huvudet och tycker synd om mig själv. Unnar mig att åka buss till och från jobbet. Att cykla i snömodden är förenat med livsfara, och gå hinner jag oftast inte med.Egen liten bil drömmer jag om…

Imorse var jag sämsta mamman. Trött efter att ha sovit dåligt med täppt näsa. Irriterad över att jag blir sjuk igen när jag har fullt upp. Bråkade på C som inte ville klä på sig eller äta smörgås. Smällde i dörrar. Jag fick välja mellan att få i dottern en smörgås och att fräscha till mig själv. Därför stod jag vid spegeln på jobbet och försökte snygga till mig innan arbetskamraterna skulle komma. Jag har back-up-smink i en byrålåda just för sådana mornar…

Veckan som gick

..var inte en standardvecka. Kanske därför som den kändes ganska lång? Barnen var borta på höstlov, hemmet var tyst. Sedan ledigt på Alnön på fredag, lördag, söndag. Men det var en bra vecka, jag tror barnen behövde en paus från skola/dagis-rejset. Jag skulle också vilja ha höstlov från jobbet! Åka till Stockholm kanske, laga goda grytor, promenera i solen. Imorgon kommer snön hälsar SMHI. S och C kommer bli glada! Jag kommer för säkerhets skull inte ta cykeln imorgon.

Här är det tyst

Barnen är hos mormor och morfar i flera dagar. Massor med egen kvällstid! Vad göra? Jobbar längre, spelar PS3 med maken. Försöker hitta ett bättre, svenskare, snyggare format för bloggen.

Vad mörkt det har blivit! Måste skaffa baklykta till cykeln så jag inte blir tagen av farbror Blå.

Snart är det jul!

Brrr

Imorgon ska jag göra något så otrevligt som att utsätta mig för förnedrande behandling – frivilligt. Det tar emot ska jag säga, ungefär som att gå till tandläkare för att laga hål utan bedövning. Kanske därför jag sovit så uselt sista nätterna.

Men jag är inte ensam, jag har 100 vänner/medlemmar i ryggen och en kompetent ombudsman och en facklig kollega vid förhandlingsbordet. Nu kör vi! Håll tummarna.

Uppdatering: Gick ganska bra! Ska man klappa sig själv på axeln och tro att jag var övertygande nog? Nja, det lutar med åt att cyniskt konstatera att det nog var taktikspel från motparten, att “bjuda på” goda förslag och göra, enligt dem, vissa eftergifter så här i slutet av processen.

Loppis poppis

Det började bra, det första jag såg var en Snövit-outfit stl 122 (för stor). Sedan ingenting, ingenting, ingenting… Inte minsta änglavinge fanns på loppisen. Men jag hittade en vändbar dunväst från HellyHansen till Simon. Flera barnböcker, bland annat Så funkar du! En hängselklänning till Carro i rosa med vita nyckelpigor och rosa skor med broderade fjärilar och prästkragar.

Det här med barnmarknader och loppisar är väldigt populärt i Uppsala. Under sensommar/höst är det något varje helg. Nästa helg är det marknad på Simons skola. Där säljer man inte själv, utan lämnar in numrerade och prismärkta plagg till en grupp lärare/föräldrar som håller i försäljningen. Nu blir det tredje gången jag lämnar in kläder och skor. Om jag orkar/hinner ska jag kolla igenom förrådet också. Där finns en del grejer som barnen inte leker med längre, som en kryptunnel och ett litet lektält. Jag får pengar i handen och det som inte säljs går till Läkarmissionen.

Aktiv söndag

Jag har varit med C till doktorn eftersom svullnaden runt ögonen inte försvunnit. Han ordinerade antihistamin 3-4 dagar. Han hade haft flera förskolebarn med besvär efter myggbett senaste tiden. Tydligen har en sen leverans med stickmyggor kommit söderut från älvdeltat. Undrar om de andra barnen i gruppen som var på utflykt i torsdags också fått bulor?

Därefter var vi på knattebio med S och K och såg Alfons Åberg i fyra avsnitt. Nu sitter familjen i soffan och spelar Lego Harry Potter.

Snart kommer det paket!

Jag har beställt en ny mobiltelefon! Och det är något stort i mitt liv, händer högst vart 5:e år vill jag påpeka. Det är en supermodern sak som ska kunna göra allting, och jättefort också. Min tanke är att ta mer vardagsbilder som jag kan skicka till bloggen, direkt från kameran. Hoppas också kunna övertala IT på jobbet så att jag får synka mail/kalender direkt till mobilen.

Jag har ju inte den typen av jobb som kvalificerar mig för en jobbmobil, men jag har gjort en viss inflytelserik man på IT en del tjänster över åren – inte så suspekt som det låter – så nu tänkte jag att han får göra mig en tjänst och “släppa in” min mobil till servern.

Jag tycker väldigt mycket om att lyssna på musik, men det är något som glöms bort här hemma nuförtiden, sedan vi fick barn ungefär. Med nya mobilen kan jag spela musik till, (på) och från jobbet. Det är väl den egen-tid jag har…;)

Mamma jag har en present till dig!

Blunda, jag räknar till tre, sen får du titta! Ett nytt halsband har jag fått idag, C gjorde på förskolan. Har du en tjej eller kille hemma som gillar att pyssla, kolla på www.panduro.se, där finns allt möjligt, även pärlor i snygga kombinationer som kan locka en mamma till pysselstund.

Pärlor och väska i ett, kan det bli bättre?