Knytkalas

image

Uppmuntrad av Weronica på bloggen “En mammas dag” knyter jag sk vänskapsband av mammas broderigarner. Slutresultatet kommer senare här. C vill också ha ett med pärlor.

Sara kolla koppen!

Vore inte detta glamour, med passande ägg-kopp (men du kanske inte äter ägg?) Värt ett besök på Fullerö kanske, där finns Greengates produkter. Jag åker nog dit söndag fm, ses vi där?

Tisdagens tips

Caro fick ögoninflammation i söndags så hon har varit hemma några dagar. Pigg som en mört idag, och då hon stod över måndagens simskola så hade vi egen simskola idag på Fyrishov hon och jag. Hoppade från kanten och simmade med flytpuffar. Spanade på en sköld att fästa Baddaren-märket på när simskolan är klar. Jag köpte (äntligen) ny baddräkt.

Dagens tips:

The duchess (film)
Den sanna berättelsen om den vackra och glamorösa Georgina Spencer, en av 1700-talets mest inflytelserika kvinnor. Hon var (olyckligt) gift med hertigen av Devonshire och umgicks med ministrar och prinsar. Hon blev en modeikon, kärleksfull mor men framför allt en slug politisk aktör och folkets älskling. Men Georgianas kärleksliv var komplicerat. Hon hade ett förhållande med sin barndomskärlek Earl Grey samtidigt som maken levde öppet tillsammans med hennes bästa väninna Lady Bess. Kostymdrama av bästa sorten och ett mycket gripande kvinnoöde.

Ny duschmatta
När bytte du duschmatta senast? HM Home har en till bra pris och med rätta budskapet!

Köttfärslimpa
Jättegott med pressad potatis och små gröna ärtor!
Bilden har jag lånat från coop.se, där finns ett bra recept.

Tips tisdag 16 november

Så här ser jordärtskockor ut!

Jool’s favoritgryta med salvia, morötter och jordärtskockor

En god gryta som sköter sig själv i ugnen. Passa bara så att det inte blir för torrt, det beror lite på hur mycket av vätskan som sugs upp i grönsakerna. Kolla efter 2,5 timme och tillsätt ev. mer vin/buljong. Se till att locket ligger tätt mot grytan. Det är också gott att skala några jordärtskockor, dela i mindre bitar och koka med skalad potatis. Mosa sedan ihop med lite salt, mjölk och en smörklick!

  • Sage = salvia
  • Parsnip = palsternacka
  • Butternut squash = vanlig grön squash
  • Artichokes = jordärtskockor

Bästa bullarnahär är receptet!

Sista tipset är en ny bok: Angelologi: Änglarna tecken av Danielle Trussoni. Har inte läst den själv, men önskar den i julklapp.

Tips tisdag 9 nov

Dags att köpa och plantera amaryllislökar om du vill ha blommor till jul. Röda eller vita, vad väljer du?

Bild från bloggen Liljor och tulpaner

Www.brandos.se har stort utbud av barnskor i många märken. Toppen om man hittar något bra men det saknas rätt storlek i vanliga skobutiken. Fraktfritt!

Ikea har tagit fram en liten serie vinglas med fin form och jättebra pris; 19 kr st. Rödvinsglaset finns i två varianter och så champagne- och vitvinsglas.

Glasserien "Hederlig", bild från ikea.se

/Maria